KUNST OP MAAT

Kunst op maat

Arthousiast maakt graag kunst en geschenken op maat. Originele en exclusieve schilderijen of andere kunst objecten worden gemaakt voor klanten. Hieronder staan voorbeelden van kunst projecten.

Kunst als investering op de PTS 31 boten

Foto PTS 31 met waardevaste kunst

x

x

x

x

x

x

Een recent voorbeeld van kunst op maat is de samenwerking met de scheepswerf Statement Marine in Schagen. Harm van Tienen van Statement Marine heeft samen met ons 2 nieuwe PTS 31 boten voorzien van kunst. De kunst is een cadeau voor de nieuwe eigenaar van de boot alsmede een investering ter compensatie van de afschrijving op de boot. Voor de eerste twee boten heeft Stefan Yordanov samen met zijn zus Daniela Yordanova twee kunstwerken gemaakt. Statement Marine verwacht ieder jaar meerdere boten op te leveren en er zal samen met de nieuwe boot eigenaren kunst worden gemaakt voor in de kajuit.

Hieronder foto’s van de kajuit van de eerste boot. In de kajuit het kunstwerk ‘Water Life’, een collage werk met verf en een dikke laag epoxy dat zorgt voor een 3 dimensionaal effect.

Foto kajuit PTS 31 met Kunst Arthousiast

Water Life Kunstwerk Stefan Yordanov

 

 x

x

x

x

x

 

x

x

x

x

Pannekoeken restaurant Oldemarkt (Giethoorn)

In samenwerking met de nieuwe eigenaar van het pannekoekenrestaurant in toeristisch Oldemarkt hebben we oude meesterwerken op maat gemaakt. De wens was om iets met oude meesterwerken te doen in combinatie in combinatie met een stukje historie uit de omgeving en van het restaurant.

Het uitgangspunt voor het te maken kunstwerk is het schilderij van Bartholomeus van der Helst genaamd ‘Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster’ uit 1648. Dit werk is hieronder te zien en hangt in het Rijksmuseum:

Schuttersmaaltijd_ter_viering_van_de_Vrede_van_Munster,_Bartholomeus_van_der_Helst,_1648

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Met verschillende elementen aangeleverd door de nieuwe eigenaar van het restaurant is een collage gemaakt. Je ziet hieronder enkele van deze elementen, de voormalige eigenaren van het restaurant, het wapen van Oldemarkt en elementen van de handel in kruiden en etenswaren.

 

Foto voor kunstwerk Opa vaartjes voor kunst op maat

wapen van oldemarkt schildering

Het wapen van Oldemarkt

 

 

 

 

Het eindresultaat zie je hieronder. De uitvoering is gedaan door Qing Chun met paletmes/olieverf, papier en herdrukken van Hollandse kranten uit de 17e eeuw. Stefan Yordanov dank voor het ontwerpen van dit smakelijke meesterwerk op maat.

Abstract schilderij Schuttersmaaltijd_ter_viering_van_de_Vrede_van_Munster,_Bartholomeus_van_der_Helst,_1648

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

3D Optische illusies als Geschenk op Maat

Het is ook mogelijk om in kleine oplagen werk te produceren. Relatiegeschenken of geschenken voor feestelijke gelegenheden. Wij vinden het leuk om kunst technieken en creativiteit in te zetten om toepasselijke kunst te creëren.

Een leuk product is het volgende. Er zijn papieren versies gemaakt van de optische illusies die wij maken.

Ophalen optische illusie kunstwerken grachtenpanden

De ‘mini’ optische illusie zijn 30 x 70 cm. Ze worden gemaakt in samenwerking met Esveco Specialties. Met kunst en druk werk komen er 3D optische illusies uit de printer! Van het originele werk genaamd ‘Holland Tour’ wordt een gelimiteerde oplage uitgegeven. Door de kleine maat lukt het bijna iedereen wel om dit werk een plekje te geven aan de muur.

Hieronder is het kunstwerk goed in beeld te zien. Als je meer van deze serie wilt zien dan kun je dat hier bekijken.

 

Optische illusie Holland World

Volg ons actuele kunst aanbod
Voornaam
Email
Subscribe!