Interessante Links

Er zijn in Nederland veel kunstenaars,  kom en ga kijken!

Tineke van Steenbergen

Tineke Kunstenares

tineke

Tineke van Steenbergen (Hilversum 1958) werd geïnspireerd door haar moeder en oma die ook schilderden, het zit in de genen.. Aan de Academie voor Beeldende kunsten in Laren NH heeft zij zichzelf kunnen ontwikkelen en laat zij zich leiden door enthousiasme, emoties, passie, kleuren en vaak snelheid, naast snel geschilderde werken kunnen ook schilderijen tot ontwikkeling komen die heel langzaam en bedachtzaam gemaakt zijn. Diverse onderwerpen komen op het doek  terecht , zijn er kunstwedstrijden dan doet zij er graag aan mee, zoals “De Kroningswerken”, portretten van Koning Willem-Alexander en Prinses Maxima, deze groepsexpositie waar Tineke aan mee deed heeft het hele land doorkruist, van Beilen tot Amsterdam, tot de Grote Kerk in Breda. Ook schildert Tineke soms portretten van BN’ers, zoals Herman den Blijker, onze beroemdste tv-kok, (hangt nu in zijn restaurant of woonhuis). Zij is met meerdere werken tegelijk bezig, maar soms is een werk in een half uur af en helemaal perfect, “daar krijg ik echt een kik van”, deze zijn ook het snelst verkocht, vaak aan jonge stelletjes die gaan samenwonen en iets moois en unieks aan de muur willen hangen. Tineke maakt behalve grote abstracte werken ook diverse figuratieve,series zoals bv. de serie “Passie”en een serie van “Dikke Dames” en een leuk aantal schilderijen de “Two Women”, deze serie heeft deelgenomen aan de Kunstbeurs in Hilversum (GEAF), maar ook in een groepsexpositie in een echt 17-eeuws kasteel etc.. Tineke exposeerde onder meer als vaste kunstenaar verbonden aan een gerenommeerde Galerie in Laren NH in deze Galerie maar ook op de Kunstbeurs, zij heeft een vast solo-expositie in een conferentiecentrum op de hei in Hilversum en exposeerde door heel Nederland. U kunt haar schilderijen ook komen bekijken in haar atelier in Hilversum.

two women nr.4 70x100 cm

http://www.tinekevansteenbergen.eu/

 

Derko Laan

Ik teken sinds ik me kan herinneren. In 2009 ben ik begonnen met schilderen. In eerste instantie door mijn opleiding, maar al vrij gauw had school daar weinig meer mee te maken. Sindsdien ben ik zeer productief, als een gevecht tegen de ledigheid, een verantwoording van het leven en een bevredigende uitingsvorm. Naast schilderen maak ik ook gedichten: Vader Wat een Glorie Zo’n Kreatie Onze modderlaarzen Alles de grond in Papa boos Wij maar fluiten En toen die Ene De boel kwam sussen Begreep ik er helemaal niets meer van

Derko Laan

http://derkolaan.wordpress.com/

 

Marzena Sokolowska

me5

Marzena

Born 1 May 1977 in Poland. Master degree in Philosophy, spec. phenomenology. Living in Rotterdam since 2007. Redeveloped artistic skills in 2012 after 15 years break caused by surpressions in personal life. Active in different media, oil, acryl, waterpaint, softpastels, creating different styles which  slowly come to one. Portrait making is one element of the work, where composition of colors plays major role in expressing the moods.

marcena

https://www.facebook.com/portretbestellenbijmaja

 

Merel Schroeder

Merel Schroeder ( Haarlem 1968 ) is opgegroeid in een creatief gezin. Op Aruba..waar ze 10 jaar heeft gewoond..heeft ze Private Art Education gedaan en haar ware passie ontdekt. Sindsdien maakt ze veel grote doeken. Meestal mensen die haar inspireren met emoties en dromen…die ze wil vangen in haar portretten. Naast schilderen…schrijft ze ook korte verhalen en is bezig met twee boeken. Ze ziet het leven als een onuitputtelijke bron van inspiratie..reizen..vrijheid..en andere culturen. Vaak werkt ze aan meerdere doeken tegelijk en is ze in haar element in haar atelier. Haar 2 grote liefdes zijn haar dochters..die ze heel gelukkig wil maken en hoopt dat ook zij de passie in hun leven zullen gaan vinden..en kunnen gaan doen wat hen gelukkig maakt…

https://www.facebook.com/merel.schroeder?fref=ts

https://www.facebook.com/merel.schroeder?fref=ts

Ans Duin

Ans Duin Kunstenares

Ans / www.Art-Almere.nl.

Veel van de schilderijen van Ans Duin  zijn geinspireerd op het hollandse landschap, soms ingetogen maar meestal in heldere frisse kleuren. Vaak ook in expressionistische stijl in felle kleuren, al naar gelang de stemming van de kunstenares. De landschappen ontwikkelen zich het laatste jaar naar groter en kleurrijker met uitbundige wolkenpartijen. Een kunstwerk van Ans Duin ontstaat niet zomaar uit het niets. Vaak is hier een gebeurtenis, hetzij emotioneel hetzij vrolijk aan vooraf gegaan en dit zet haar aan tot het schilderen en uiten van haar gevoelens op het doek. Als de kijker de tijd neemt om te kijken ziet hij of zij de verborgen bedoeling in het landschap en de positieve gedachte erachter waarvan Ans altijd uitgaat. Kunst is ook het loslaten, het accepteren van het leven in al zijn vormen, verdriet, rouw, vreugde, geboorte, ouderdom. Het schilderen is bij Ans minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat; als zij schildert zoekt haar drang tot scheppen een uitweg en verwerkt zij de opgedane indrukken. Ans Duin is in Krommenie geboren en op jonge leeftijd verhuisd naar Amsterdam. Haar werkzame leven heeft altijd bestaan uit creativiteit zoals mode-ontwerpster, organisatie van grote modeshows op cruiseschepen en beurzen. In 1981 startte zij haar modellen- en castingburo, hetwelk uitgroeide tot 1 van de meest gerenommeerde buro’s van Nederland. Ans is dan ook meerdere malen gast geweest in t.v.programma’s om over haar werk als castingdirector te praten. Dit buro heeft Ans in 2002 verkocht en een sabbatical genomen, o.a. met mooie reizen door Afrika. Daarna heeft zij het schilderen weer opgepakt en is dit de laatste acht  jaar professioneel gaan uitoefenen. Ans’ werk is permanent te zien bi diverse galeries in Nederland. Haar werk hangt ook regelmatig geëxposeerd in de Hiltonhotels te Munchen, Parijs, Stockholm, Göthenburg en Malmö  Ans werkt ook regelmatig in opdracht. 

 Nieuwsgierig hert met jong.DSC07125

Andere interessante links:

 

Betaalbare kunst

Bijzondereschilderijen.nl

Schilderijenparadijs.nl

Vloerkleden kopen? Check Tapeso.nl

Schakel een aankoopmakelaar in

Kies voor een Nederlandse makelaar

– Abstracte kunst kopen

– Kunstplanten kopen

– Slotenmaker Brussel

Alarmsysteem laten installeren

– Led verlichting

– Hemelwaterafvoer

– online lampen kopen

– Tuinlantaarns

– Klik hier voor Restaurant Hattem

– bezoek yellow styling

– opties billink.nl

– de site

– lees op Floris V

– ontdek de site

Belvilla

– overhemden korte mouw

– Tech blog

– Zekur Code

– Actueel overzicht exposities

– Event fotografie

– B2B Leadgeneratie

– schilderijopmaat.com

– Woonprettig.nl

– Woninginrichtingonline.nl

Woningvoordeel.nl

Goedkope antieke kasten

Voordelige beamer online

– Meister parket hd300 270

Volg ons actuele kunst aanbod
Voornaam
Email
Subscribe!