Holle Optische Illusie Project 13 Juli 2017

Kunst 3d scans foto vooraf beschilderen 2

Eind vorig jaar kregen we de vraag van een klant om een optische illusie te maken van hun kleinkinderen. Met een hol gezicht is dit mogelijk. We zijn begonnen met een gipsverband afdruk van ons gezicht. Die hebben we nadien beschilderd. Dat was mooi maar omdat je voor de gipsafdruk je ogen dicht moet doen en een tijdje moet stilliggen, lijkt het ook wel een dodenmasker.

Toen hebben we een foto in een bolling gezet van Stefan. Dat werkte, maar niet overtuigend.

En nu hebben we het bedrijf ‘in3dprint’ gevonden. Zij hebben deze week een 3D scan van mijn gezicht gemaakt.  Als je het digitale resultaat wilt zien bekijk je het filmpje hieronder. Eerst is mijn gezicht geschminkt, dat moet ik er wel bijzeggen. Je kunt het effect van de holle illusie al heel goed zien zo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het lijkt er op dat het eindelijk gaat lukken om een optische illusie te maken van een gezicht. We gaan de digitale print op ware grootte (ongeveer 30 cm hoog) printen, en vervolgens tot een mooi kunstwerk voor aan de wand maken. Ik houdt jullie op de hoogte!

 

Veel goeds,

 Renier Keijer

 

 

 

 

 

 

 

22 februari 2017
Mini optische illusie schilderijen klaar!

Ophalen optische illusie kunstwerken grachtenpanden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf vandaag is de mini illusie te koop bij de Kunst Express. Ze zijn 30 x 70 cm. Ze worden gemaakt in samenwerking met Esveco Specialties. Met kunst en druk werk komen er 3D optische illusies uit de printer! Van het originele werk genaamd ‘Holland Tour’ wordt een gelimiteerde oplage uitgegeven. De maat is zodanig dat ze makkkelijk een plekje vinden thuis of op kantoor.

Hieronder is het kunstwerk goed in beeld te zien. Als je meer van deze serie wilt zien dan kun je dat hier bekijken.

 

Holland World

10 februari 2017
Maatwerk opdracht Rotterdam en Melkmeisje  van Vermeer

Rotterdam witte huis schilderijtje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier is te zien een maatwerk opdracht waar voor een Rotterdamse klant. Het is een Rotterdams koppel die elkaar hebben ontmoet in een uitgaansgelegenheid die zich bevond onderin het witte huis.

Dit was het uitgangspunt voor het schilderij. Omdat ik al veel werk met oude meestwerken vonden ze het leuk om het witte huis te combineren met het Melkmeisje van Vermeer.

Melkmeisje Rotterdam 1 Melkmeisje Rotterdam 2

Uiteindelijk wilden ze graag de schiekade erin verwerkt hebben, en in schets 3 die je hieronder ziet, hebben we die verwerkt zodat het nu klaar is om er een echt schilderij van te maken. De hoge resolutie bestanden van de verschillende onderdelen worden op papier afgedrukt en op het doek aangebracht. Daaroverheen wordt door Qing Chun met paletmes olieverf op aangebracht, alsmede oude Hollandse kranten en dun doorzichtig papier.

Vind jij het ook leuk om iets op maat te laten maken? Dat kan! Als de werken in de schilderijen collectie je hier aanspreken kun je de werken thuis bekijken en wie weet komt er wel iets heel moois bij jou aan de muur te hangen.

Melkmeisje Rotterdam Schiekade 2 (blauw)

22 April 2015
Gipswerken

Voor een gipsfabriek in Assen hebben we met hun gipsplaten nieuwe kunst gemaakt. Al snel werden we besmet met het gispvirus en was er een nieuwe serie met allemaal gipswerken. Onlangs is het eerste gipswerk van Sandra Boots ook verkocht en zie hier een verslag van ons bezoek aan haar atelier.

De nieuwe serie gipswerken beloven erg mooi te worden. De naam van het nieuwe gipswerk van Sandra Boots is Down to Earth. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over de nieuwe gipswerken en over de kunstenaar achter deze autonome kunst.

Ook de naam van het nieuwe gipswerk past precies bij de kunstenares, Sandra is Down to Earth en met haar bedrijf Boots@Work weet ze de mooiste abstracte werken te maken. Hieronder kunt u enkele foto’s vinden van de nieuwe gipswerken. Zoals u kunt zien komen deze abstracte werken bijna tot leven door het creatieve gebruik van materialen en diepte. De andere foto’s zijn ook van de serie gipswerken. de laatste foto is van dichtbij gemaakt om de details beter te bekijken.

 

Eerste gispwerk

Abstracte Schilderijen Serie Gipswerken Down Earth

Abstracte Schilderijen Serie Gipswerken detail 1

Bekijk deze pagina als je meer over Sandra te weten wil komen.

 

Onlangs zijn we met de kunstbus langs geweest bij één van onze favoriete kunstenaars, Sandra Boots. Hieronder vindt u een foto van bezoeken van de werkruimte waar Sandra Boots werkt aan haar creatieve kunstwerken. Ze is weer bezig met een aantal nieuwe werken die binnenkort op de Kunstexpress gepubliceerd worden, in dit artikel geven we u alvast een voorproefje van wat u kunt verwachten.

Sandra aan het werk abstract tegeltjes schilderijen

 

De nieuwe tegeltjeswerken

Constant komt Sandra met unieke ideeën en daarbij schoot ook het idee binnen om een kunstwerk te maken dat bestaat uit verschillende onderdelen. Het tegeltjeswerk is gemaakt uit tientallen verschillende kleine plaatjes (tegeltjes) die elk hun eigen verhaal vertellen. Sommige tegeltjes zijn haast een schilderij op zich geworden. Zoals u kunt zien is het een waar kunstwerk geworden!

 

Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp detail 3Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp detail 1Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp detail 2

Abstract kunst werk tegeltjes vierkantjes knightia fossiel

Abstract kunst werk tegeltjes vierkantjes knightia fossiel detail 1

Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenschappen van het schilderij

Het tegeltjeswerk van Sandra Boots is een prachtig voorbeeld van een abstract schilderij, de verschillende tegeltjes lijken haast tot leven te komen als je er langer naar kijkt. Ook het gebruik van materialen is zeer uniek, zo worden er ook fossielen en schelpen gebruikt op de tegeltjes bijvoorbeeld. Het werk is circa 125 x 125 centimeter.

 

Over Sandra Boots

Sandra Boots is een geboren kunstenares. Al op vroege leeftijd werd ze gevangen door een creatief virus die er voor zorgt dat ze al vele jaren bezig is met het maken van prachtige werken. Bij het bedrijf Boots@Work van Sandra kun je ook een eigen schilderij laten maken. Dit tegeltjeswerk is weer een typische creatieve creatie van Sandra Boots. Wilt u meer weten over Sandra? Bezoek dan de kunstenaars pagina.

 

Wilt u dit unieke schilderij met eigen ogen bekijken? Dat is mogelijk, neem contact op via de kunstbus.

Heeft u vragen of zoekt u een ander schilderij? Kijk gelijk even bij de schilderijenshop op mijn website.

Veel goeds,

Nieuwe abstracte schilderijen kleurrijke serie de ‘Color Scapes’ gestart door Stefan

Er is vanaf oktober 2014 begonnen met een nieuwe kleurrijke serie abstracte schilderijen door Stefan Yordanov. Stefan is in Bulgarije geboren en woont in Amsterdam. Hij maakt diverse schilderijen met materialen en installaties. De installaties zijn vaak gemaakt voor een publiek of evenement, waarbij er veel interactie is tussen zijn kunst en mensen.

 

Het maken van de 2D abstracte werken 

Door de ervaring die Stefan heeft met installaties en allerlei materialen is de nieuwe abstracte serie schilderijen een leuke uitdaging voor hem. Eerst is hij begonnen met 2D schilderijen. Hiervan zijn er 2 gemaakt. Hier zie je wat schetsen, wat ideeen op papier.

Schetsen van de abstracte schilderij serie Color Scapes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op basis van de schetsen is hij gaat schilderen. Hij heeft al een serie gemaakt ‘fluids’en hierin vervloeien allerlei kleuren tot abstracte mensen. Ook in de colorscape schilderijen zie je hier wat van terug komen. Vooral bij de 2D werken zijn hieruit voor een groot deel opgebouwd.  Het eerste 2D abstracte schilderij is bijna direct verkocht en zie hier het schilderij hangen aan de muur bij de kopers thuis.

Abstracte schilderijen serie Colors Scape aan de muur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het andere 2D colorscape schilderij is nog te koop. Zie hieronder de afbeelding van dit kunstwerk.

 Kleurrijk Abstract schilderij Colorscape II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het maken van het eerste 3D abstracte color scape schilderij

En tot slot is er een 3D abstract color scape gemaakt. Stefan maakt alles zelf van de grond af. Dus geen standaard frames die bij de handel vandaan komen. Hij heeft eerst een eigen raamwerk gemaakt van 9 cm van 120 x 120 cm groot (heel aardig, hij heeft rekening gehouden met de grootte van mijn kunstbus). Hierin heeft hij platen ingelegd, en daarop is hij platen gaan scheuren en met kit en een stuk creativiteit van zijn kant is een heel bijzonder nieuw landschappelijk abstract schilderij ontstaan. Ook het vervloeien van de verf komt weer terug in dit werk. Hele dikke stukken, maar ook subtielere stukken, een rond verdieping is te zien. Zie hieronder zelf het resultaat, met een detailfoto erbij om beter het relief te kunnen zien in het schilderij.

Kleurrijk Abstract schilderij 3D Color Scape 120 x 120 cm

 

 

detail van de 3D abstracte schilderijen serie Color Scape

DETAIL FOTO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je dit abstracte schilderij bekijken? Je kunt contact met me opnemen om het werk te zien via de kunstbus.

Of wil je meer abstracte schilderijen zien in de collectie? Ga dan naar de schilderijenshop op mijn website.

Veel goeds,

Renier Keijer 

Nieuwe oude meester schilderijen kopen in een nieuw jasje!

Kunst Express kunstenaar Qing Chun heeft een nieuw werk gemaakt van het schilderij van Vermeer, het meisje met de Parel. Het schilderij grijpt terug op ons collectieve geheugen en het resultaat is een volledig modern abstract schilderij met originele elementen. Maar er komt meer!

 

0
Vandaag (17 juli 2013) is Qing Chun begonnen met een aantal andere oude meester schilderijen te bewerken tot abstracte schilderijen van eigen hand. Het schilderij ‘Melkmeisje van Vermeer’ maar ook het schilderij ‘ de Nachtwacht van Rembrandt’ zullen tot een nieuw abstract schilderij worden gemaakt.

Melkmeisje Johannes Vermeer Abstract kunst

Tegenwoordig zijn er vele kunstenaars en kunst schilders geïnspireerd door oude schilderijen meesters. Kunst kopen van oude schilderijen meesters is ook nu nog mogelijk! Hieronder een aantal zeer verschillende voorbeelden van hedendaagse kunstenaars die zich laten inspireren door oude meesters.

Een goed voorbeeld is de Australische fotograaf Bill Gekas. Hij fotografeerde zijn dochter alsof het een schilderij van Vermeer of Rembrandt of een ander oude schilderij meester is. Het resultaat is prachtig en hieronder te zien is.

 

Wat te denken van de Nederlandse kunstenaar Bas Meeuws. Hij maakt gebruik van nieuwe technologieeen om oude meester schilderijen te maken. Foto’s die hij zelf neemt verwerkt hij tot schilderijen die niet onderdoen voor oude meester schilderijen. De juiste belichting bij het nemen van foto’s en veel tijd en geduld resulteert in mooi werken. Zie hieronder een van zijn schilderijen.

 

Het snoepmerk Jelly Belly heeft opdracht gegeven aan kunstenares Kristen Cumings om klassieke schilderijen te maken met hun eigen product: jelly beans!! De schilderijen zijn opgenomen in de bedrijfscollectie van het bedrijf en deze kunst kopen is dus niet mogelijk. Hieronder een voorbeeld van een schilderij van onze ‘eigen’ schilder meester Vincent Van Gogh, Starry Night.

 

0

Tot slot kunt u ook echte oude meester schilderijen gemakkelijk bekijken door het Google Art Project. Google werkt samen met 17 musea over de hele wereld en daar kun je virtueel doorheen lopen. Schilderijen kun je op inzoomen en informatie krijgen als je erop klikt. Het is in opzet gelijk aan Google Street View.

Er zijn 2 Nederlandse musea die participeren: het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Een schilderij van elk museum is in mega pixel kwaliteit van zeven miljard pixels te zien. Van het Rijksmuseum is dit schilderij De Nachtwacht.

Volg ons actuele kunst aanbod
Voornaam
Email
Subscribe!