Pannekoeken restaurant Oldemarkt (Giethoorn) 18 April 2018

In samenwerking met de nieuwe eigenaar van het pannekoekenrestaurant in toeristisch Oldemarkt hebben we oude meesterwerken op maat gemaakt. De wens was om iets met oude meesterwerken te doen in combinatie in combinatie met een stukje historie uit de omgeving en van het restaurant.

Het uitgangspunt voor het te maken kunstwerk is het schilderij van Bartholomeus van der Helst genaamd ‘Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster’ uit 1648. Dit werk is hieronder te zien en hangt in het Rijksmuseum:

Schuttersmaaltijd_ter_viering_van_de_Vrede_van_Munster_Bartholomeus_van_der_Helst_1648

 

 

 

 

 

 

 

 

x

x

Met verschillende elementen aangeleverd door de nieuwe eigenaar van het restaurant is een collage gemaakt. Je ziet hieronder enkele van deze elementen, de voormalige eigenaren van het restaurant, het wapen van Oldemarkt en elementen van de handel in kruiden en etenswaren.

Opa-vaartjes-1Oma-vaartjes

wapen-van-oldemarkt-schildering

 

Het eindresultaat zie je hieronder. De uitvoering is gedaan door Qing Chun met paletmes/olieverf, papier en herdrukken van Hollandse kranten uit de 17e eeuw. Stefan Yordanov dank voor het ontwerpen van dit smakelijke meesterwerk op maat.

Abstract schilderij schuttersmaaltijd ter viering van de vrede van muster bartholomeus van der helst

Kunst als investering op de PTS 31 boten, 20 November 2017

Foto-PTS-31-met-waardevaste-kunst

x

x

x

x

 

x

x

Een recent voorbeeld van kunst op maat is de samenwerking met de scheepswerf Statement Marine in Schagen. Harm van Tienen van Statement Marine heeft samen met ons 2 nieuwe PTS 31 boten voorzien van kunst. De kunst is een cadeau voor de nieuwe eigenaar van de boot alsmede een investering ter compensatie van de afschrijving op de boot. Voor de eerste twee boten heeft Stefan Yordanov samen met zijn zus Daniela Yordanova twee kunstwerken gemaakt. Statement Marine verwacht ieder jaar meerdere boten op te leveren en er zal samen met de nieuwe boot eigenaren kunst worden gemaakt voor in de kajuit.

Hieronder foto’s van de kajuit van de eerste boot. In de kajuit het kunstwerk ‘Water Life’, een collage werk met verf en een dikke laag epoxy dat zorgt voor een 3 dimensionaal effect.

Foto-kajuit-PTS-31-met-Kunst-Arthousiast

 

Water-Life-Kunstwerk-Stefan-Yordanov1

Holle Optische Illusie Project 13 Juli 2017

Kunst 3d scans foto vooraf beschilderen 2

Eind vorig jaar kregen we de vraag van een klant om een optische illusie te maken van hun kleinkinderen. Met een hol gezicht is dit mogelijk. We zijn begonnen met een gipsverband afdruk van ons gezicht. Die hebben we nadien beschilderd. Dat was mooi maar omdat je voor de gipsafdruk je ogen dicht moet doen en een tijdje moet stilliggen, lijkt het ook wel een dodenmasker.

Toen hebben we een foto in een bolling gezet van Stefan. Dat werkte, maar niet overtuigend.

En nu hebben we het bedrijf ‘in3dprint’ gevonden. Zij hebben deze week een 3D scan van mijn gezicht gemaakt.  Als je het digitale resultaat wilt zien bekijk je het filmpje hieronder. Eerst is mijn gezicht geschminkt, dat moet ik er wel bijzeggen. Je kunt het effect van de holle illusie al heel goed zien zo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het lijkt er op dat het eindelijk gaat lukken om een optische illusie te maken van een gezicht. We gaan de digitale print op ware grootte (ongeveer 30 cm hoog) printen, en vervolgens tot een mooi kunstwerk voor aan de wand maken. Ik houdt jullie op de hoogte!

 

Veel goeds,

 Renier Keijer

 

 

 

 

 

 

 

22 februari 2017
Mini optische illusie schilderijen klaar!

Ophalen optische illusie kunstwerken grachtenpanden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf vandaag is de mini illusie te koop bij de Kunst Express. Ze zijn 30 x 70 cm. Ze worden gemaakt in samenwerking met Esveco Specialties. Met kunst en druk werk komen er 3D optische illusies uit de printer! Van het originele werk genaamd ‘Holland Tour’ wordt een gelimiteerde oplage uitgegeven. De maat is zodanig dat ze makkkelijk een plekje vinden thuis of op kantoor.

Hieronder is het kunstwerk goed in beeld te zien. Als je meer van deze serie wilt zien dan kun je dat hier bekijken.

 

Holland World

10 februari 2017
Maatwerk opdracht Rotterdam en Melkmeisje  van Vermeer

Rotterdam witte huis schilderijtje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier is te zien een maatwerk opdracht waar voor een Rotterdamse klant. Het is een Rotterdams koppel die elkaar hebben ontmoet in een uitgaansgelegenheid die zich bevond onderin het witte huis.

Dit was het uitgangspunt voor het schilderij. Omdat ik al veel werk met oude meestwerken vonden ze het leuk om het witte huis te combineren met het Melkmeisje van Vermeer.

Melkmeisje Rotterdam 1 Melkmeisje Rotterdam 2

Uiteindelijk wilden ze graag de schiekade erin verwerkt hebben, en in schets 3 die je hieronder ziet, hebben we die verwerkt zodat het nu klaar is om er een echt schilderij van te maken. De hoge resolutie bestanden van de verschillende onderdelen worden op papier afgedrukt en op het doek aangebracht. Daaroverheen wordt door Qing Chun met paletmes olieverf op aangebracht, alsmede oude Hollandse kranten en dun doorzichtig papier.

Vind jij het ook leuk om iets op maat te laten maken? Dat kan! Als de werken in de schilderijen collectie je hier aanspreken kun je de werken thuis bekijken en wie weet komt er wel iets heel moois bij jou aan de muur te hangen.

Melkmeisje Rotterdam Schiekade 2 (blauw)

22 April 2015
Gipswerken

Voor een gipsfabriek in Assen hebben we met hun gipsplaten nieuwe kunst gemaakt. Al snel werden we besmet met het gispvirus en was er een nieuwe serie met allemaal gipswerken. Onlangs is het eerste gipswerk van Sandra Boots ook verkocht en zie hier een verslag van ons bezoek aan haar atelier.

De nieuwe serie gipswerken beloven erg mooi te worden. De naam van het nieuwe gipswerk van Sandra Boots is Down to Earth. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over de nieuwe gipswerken en over de kunstenaar achter deze autonome kunst.

Ook de naam van het nieuwe gipswerk past precies bij de kunstenares, Sandra is Down to Earth en met haar bedrijf Boots@Work weet ze de mooiste abstracte werken te maken. Hieronder kunt u enkele foto’s vinden van de nieuwe gipswerken. Zoals u kunt zien komen deze abstracte werken bijna tot leven door het creatieve gebruik van materialen en diepte. De andere foto’s zijn ook van de serie gipswerken. de laatste foto is van dichtbij gemaakt om de details beter te bekijken.

 

Eerste gispwerk

Abstracte Schilderijen Serie Gipswerken Down Earth

Abstracte Schilderijen Serie Gipswerken detail 1

Bekijk deze pagina als je meer over Sandra te weten wil komen.

 

Onlangs zijn we met de kunstbus langs geweest bij één van onze favoriete kunstenaars, Sandra Boots. Hieronder vindt u een foto van bezoeken van de werkruimte waar Sandra Boots werkt aan haar creatieve kunstwerken. Ze is weer bezig met een aantal nieuwe werken die binnenkort op de Kunstexpress gepubliceerd worden, in dit artikel geven we u alvast een voorproefje van wat u kunt verwachten.

Sandra aan het werk abstract tegeltjes schilderijen

 

De nieuwe tegeltjeswerken

Constant komt Sandra met unieke ideeën en daarbij schoot ook het idee binnen om een kunstwerk te maken dat bestaat uit verschillende onderdelen. Het tegeltjeswerk is gemaakt uit tientallen verschillende kleine plaatjes (tegeltjes) die elk hun eigen verhaal vertellen. Sommige tegeltjes zijn haast een schilderij op zich geworden. Zoals u kunt zien is het een waar kunstwerk geworden!

 

Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp detail 3Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp detail 1Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp detail 2

Abstract kunst werk tegeltjes vierkantjes knightia fossiel

Abstract kunst werk tegeltjes vierkantjes knightia fossiel detail 1

Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenschappen van het schilderij

Het tegeltjeswerk van Sandra Boots is een prachtig voorbeeld van een abstract schilderij, de verschillende tegeltjes lijken haast tot leven te komen als je er langer naar kijkt. Ook het gebruik van materialen is zeer uniek, zo worden er ook fossielen en schelpen gebruikt op de tegeltjes bijvoorbeeld. Het werk is circa 125 x 125 centimeter.

 

Over Sandra Boots

Sandra Boots is een geboren kunstenares. Al op vroege leeftijd werd ze gevangen door een creatief virus die er voor zorgt dat ze al vele jaren bezig is met het maken van prachtige werken. Bij het bedrijf Boots@Work van Sandra kun je ook een eigen schilderij laten maken. Dit tegeltjeswerk is weer een typische creatieve creatie van Sandra Boots. Wilt u meer weten over Sandra? Bezoek dan de kunstenaars pagina.

 

Wilt u dit unieke schilderij met eigen ogen bekijken? Dat is mogelijk, neem contact op via de kunstbus.

Heeft u vragen of zoekt u een ander schilderij? Kijk gelijk even bij de schilderijenshop op mijn website.

Veel goeds,

Volg ons actuele kunst aanbod
Voornaam
Email
Subscribe!