Pannekoeken restaurant Oldemarkt (Giethoorn) 18 April 2018

In samenwerking met de nieuwe eigenaar van het pannekoekenrestaurant in toeristisch Oldemarkt heeft Arthousiast oude meesterwerken op maat gemaakt. De wens was om iets met oude meesterwerken te doen in combinatie in combinatie met een stukje historie uit de omgeving en van het restaurant.

Het uitgangspunt voor het te maken kunstwerk is het schilderij van Bartholomeus van der Helst genaamd ‘Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster’ uit 1648. Dit werk is hieronder te zien en hangt in het Rijksmuseum:

1200px-Helst,_Peace_of_Münster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

x

x

Met verschillende elementen aangeleverd door de nieuwe eigenaar van het restaurant is een collage door Stefan Yordanov gemaakt. Je ziet hieronder enkele van deze elementen, de voormalige eigenaren van het restaurant, het wapen van Oldemarkt en elementen van de handel in kruiden en etenswaren.

Opa-vaartjes-1Oma-vaartjes

wapen-van-oldemarkt-schildering

 

Het eindresultaat zie je hieronder. De uitvoering is gedaan door Qing Chun met paletmes/olieverf, papier en herdrukken van Hollandse kranten uit de 17e eeuw. Stefan Yordanov dank voor het ontwerpen van dit smakelijke meesterwerk op maat.

 

Abstract schilderij Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster Bartholomeus van der Helst 1648

 

Kunst als investering op de PTS 31 boten, 20 November 2017

Foto-PTS-31-met-waardevaste-kunst

x

x

x

x

 

x

x

Harm van Tienen van Statement Marine kwam bij ons met het idee om kunst te maken voor hun nieuwe boten. En deze kunst als waardevolle investering te doen. Samen met Arthousiast zijn nu 2 nieuwe PTS 31 boten voorzien van kunst. De kunst is een ook een cadeau voor de nieuwe eigenaar van de boot. Voor de eerste twee boten heeft Stefan Yordanov samen met zijn zus Daniela Yordanova twee kunstwerken gemaakt. Statement Marine verwacht ieder jaar meerdere boten op te leveren en er zal samen met de nieuwe boot eigenaren kunst worden gemaakt voor in de kajuit.

Hieronder foto’s van de kajuit van de eerste boot. In de kajuit het kunstwerk ‘Water Life’, een collage werk met verf en een dikke laag epoxy dat zorgt voor een 3 dimensionaal effect.

Foto-kajuit-PTS-31-met-Kunst-Arthousiast

 

Water-Life-Kunstwerk-Stefan-Yordanov1

Holle Optische Illusie Project 13 Juli 2017

Kunst 3d scans foto vooraf beschilderen 2

Eind vorig jaar kreeg Arthousiast de vraag van een klant om een optische illusie te maken van hun kleinkinderen. Met een hol gezicht is dit mogelijk. We zijn begonnen met een gipsverband afdruk van ons gezicht. Die hebben we nadien beschilderd. Dat was mooi maar omdat je voor de gipsafdruk je ogen dicht moet doen en een tijdje moet stilliggen, lijkt het ook wel een dodenmasker.

Toen hebben we een foto in een bolling gezet van Stefan. Dat werkte, maar niet overtuigend.

Na enig speurwerk heeft Arthousiast het bedrijf ‘in3dprint’ gevonden. Zij hebben deze week een 3D scan van mijn gezicht gemaakt.  Als je het digitale resultaat wilt zien bekijk je het filmpje hieronder. Eerst is mijn gezicht geschminkt, dat moet ik er wel bijzeggen. Je kunt het effect van de holle illusie al heel goed zien zo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het lijkt er op dat het nu na 1,5 jaar experimenteren gaat lukken om een optische illusie te maken van een gezicht. We gaan de digitale print op ware grootte (ongeveer 30 cm hoog) printen, en vervolgens tot een mooi kunstwerk voor aan de wand maken. Ik houd jullie op de hoogte!

 

Alle goeds,

 Renier Keijer

 

 

 

 

 

 

 

22 februari 2017
Mini optische illusie schilderijen klaar!

Ophalen optische illusie kunstwerken grachtenpanden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf vandaag is de mini illusie te koop bij Arthousiast. Ze zijn 30 x 70 cm. Ze worden gemaakt in samenwerking met Esveco Specialties. Met kunst en druk werk komen er nu dus 3D optische illusies uit de printer! Van het originele werk genaamd ‘Holland Tour’ wordt een gelimiteerde oplage uitgegeven. De maat is zodanig dat ze makkelijk een plekje vinden thuis of op kantoor.

Hieronder is het kunstwerk goed in beeld te zien. Als je meer van deze serie wilt zien dan kun je dat hier bekijken.

 

Holland World

10 februari 2017
Maatwerk opdracht Rotterdam en Melkmeisje  van Vermeer

Rotterdam witte huis schilderijtje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier is te zien een opdracht voor een Rotterdamse klant. Het is een Rotterdams koppel die elkaar hebben ontmoet in een uitgaansgelegenheid die zich bevond onderin het witte huis.

Dit was het uitgangspunt voor het schilderij. Omdat Arthousiast al veel werken heeft met oude meesterwerken vonden ze het leuk om het witte huis te combineren met het Melkmeisje van Vermeer.

Melkmeisje Rotterdam 1 Melkmeisje Rotterdam 2

Uiteindelijk bleek dat de klant graag de Schiekade erin verwerkt wilde hebben, en in schets 3 die je hieronder ziet, is die kade verwerkt zodat de schets nu klaar is om er een echt schilderij van te maken. De hoge resolutie bestanden van de verschillende onderdelen worden op papier afgedrukt en op het doek aangebracht. Daaroverheen wordt door Qing Chun met paletmes olieverf op aangebracht, alsmede oude Hollandse kranten en dun doorzichtig papier.

Melkmeisje Rotterdam Schiekade 2 (blauw)

22 April 2015
Gipswerken

Voor een gipsfabriek in Assen heeft Arthousiast met hun eigen gipsplaten nieuwe kunst gemaakt. Al snel was Arthousiast besmet met het gispvirus en was er een nieuwe serie ontstaan met allemaal gipswerken. Onlangs is het eerste gipswerk van Sandra Boots verkocht en zie hier een verslag van ons bezoek aan haar atelier.

De nieuwe serie gipswerken zijn erg mooi geworden. De naam van het nieuwe gipswerk van Sandra Boots is Down to Earth. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over de nieuwe gipswerken en over de kunstenaar achter deze autonome kunst.

Ook de naam van het nieuwe gipswerk past precies bij de kunstenares, Sandra is Down to Earth en met haar bedrijf Boots@Work weet ze de mooiste abstracte werken te maken. Hieronder kunt u enkele foto’s vinden van de nieuwe gipswerken. Zoals u kunt zien komen deze abstracte werken bijna tot leven door het creatieve gebruik van materialen en diepte. De andere foto’s zijn ook van de serie gipswerken. de laatste foto is van dichtbij gemaakt om de details beter te bekijken.

 

Eerste gispwerk

Abstracte Schilderijen Serie Gipswerken Down Earth

Abstracte Schilderijen Serie Gipswerken detail 1

Bekijk deze pagina als je meer over Sandra te weten wil komen.

 

Onlangs is Arthousiast met de kunstbus langs geweest bij één van onze favoriete kunstenaars, Sandra Boots. Hieronder vind je een foto van het bezoek aan de werkruimte waar Sandra Boots werkt aan haar creatieve kunstwerken. Ze is weer bezig met een aantal nieuwe werken die binnenkort te zien zijn bij Arthousiast. In deze blog geeft Arthousiast je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Sandra aan het werk abstract tegeltjes schilderijen

 

De nieuwe tegeltjeswerken

De nieuwe tegeltjes werken zijn gemaakt uit tientallen verschillende kleine plaatjes (tegeltjes) die elk hun eigen verhaal vertellen. Sommige tegeltjes zijn haast een schilderij op zich geworden. Zoals je kunt zien is het een waar kunstwerk geworden!

 

Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp detail 3Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp detail 1Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp detail 2

Abstract kunst werk tegeltjes vierkantjes knightia fossiel

Abstract kunst werk tegeltjes vierkantjes knightia fossiel detail 1

Abstract kunst werk tegeltjes vierkant Abalone schelp

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenschappen van het schilderij

Het tegeltjeswerk van Sandra Boots is een prachtig voorbeeld van een abstract schilderij, de verschillende tegeltjes lijken haast tot leven te komen als je er langer naar kijkt. Ook het gebruik van materialen is zeer uniek, zo worden er ook fossielen en schelpen gebruikt op de tegeltjes bijvoorbeeld. Het werk is circa 125 x 125 centimeter.

 

Over Sandra Boots

Sandra Boots is een geboren kunstenares. Al op vroege leeftijd werd ze gevangen door een creatief virus die er voor zorgt dat ze al vele jaren bezig is met het maken van prachtige werken. Dit tegeltjeswerk is weer een typische creatieve creatie van Sandra Boots.

Heeft u vragen of zoekt u een ander schilderij? Kijk gelijk even bij de kunst collectie op de Arthousiast website.

Met Arthousiaste groet, Renier Keijer

 

Volg ons actuele kunst aanbod
Voornaam
Email
Subscribe!