Vorige maand bezocht Arthousiast de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie over 100 jaar kinetische kunst. Tijdens deze tentoonstelling werd een geweldige ervaring gedeeld over de abstracte kunstvorming uit de twintigste eeuw waarin licht en beweging centraal staan.

In deze blogupdate neemt Arthousiast je mee in de kinetische kunst stroming.  

Truc nummer 1
Het eerste trucje wat Arthousiast leuk vindt zijn twee ventilatoren die twee lossen magneetbanden tegen een wand in de lucht houden. Het leuke van deze installatie is dat door de beweging de van ventilatoren het lijkt of de magneetband in de lucht wordt gehouden zonder ondersteuning van de wand.

Truc nummer 2
Deze truc is afkomstig van de bekende installatie- en lichtkunstenaar Jan van Munster. In het onderstaande werk zorgt een hoog voltage stroom in combinatie met warmte dat de draden gaan oplichten. Zo ontstaat er een indrukwekkend lichtobject die ook voelbaar is.

Truc nummer 3
En als laatst de spiegel driehoek van van Nicolas Schöffer. Deze gave spiegeldriehoek zorgt voor oneindige dieptes die ontstaan in de driehoek. Het geeft een heel ruimtelijk gevoel totdat je het gevoel hebt dat je zelf oneindig bent. 

Nicolas Schöffer, ‘Le Prisme’, 1965

Als ondernemer heb ik enorm genoten van dit mooie moment samen met mijn vader, ik zou willen dat ik er nog stond.