Pannekoeken restaurant Oldemarkt (Giethoorn) 18 April 2018

In samenwerking met de nieuwe eigenaar van het pannekoekenrestaurant in toeristisch Oldemarkt heeft Arthousiast oude meesterwerken op maat gemaakt. De wens was om iets met oude meesterwerken te doen in combinatie met een stukje historie uit de omgeving en van het restaurant.

Het uitgangspunt voor het te maken kunstwerk is het schilderij van Bartholomeus van der Helst genaamd ‘Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster’ uit 1648. Dit werk is hieronder te zien en hangt in het Rijksmuseum:

1200px-Helst,_Peace_of_MünsterMet verschillende elementen aangeleverd door de nieuwe eigenaar van het restaurant is een collage door Stefan Yordanov gemaakt. Je ziet hieronder enkele van deze elementen, de voormalige eigenaren van het restaurant, het wapen van Oldemarkt en elementen van de handel in kruiden en etenswaren.

Opa-vaartjes-1Oma-vaartjes

wapen-van-oldemarkt-schildering

Het eindresultaat zie je hieronder. De uitvoering is gedaan door Qing Chun met paletmes/olieverf, papier en herdrukken van Hollandse kranten uit de 17e eeuw. Stefan Yordanov dank voor het ontwerpen van dit smakelijke meesterwerk op maat.

Abstract schilderij Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster Bartholomeus van der Helst 1648


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *