Restaurant Mooi Oldemarkt bij Giethoorn 18 April 2018

In samenwerking met de nieuwe eigenaar van het restaurant Mooi Oldemarkt in het toeristische gebied bij Giethoorn heeft Arthousiast oude meesterwerken op maat gemaakt. De wens was om iets met oude meesterwerken te doen in combinatie met een stukje historie uit de omgeving en van het restaurant.

Het uitgangspunt voor het te maken kunstwerk is het schilderij van Bartholomeus van der Helst genaamd ‘Schuttersmaaltijd ter viering van de Vrede van Munster’ uit 1648. Dit werk is hieronder te zien en hangt in het Rijksmuseum:

Met verschillende elementen aangeleverd door de nieuwe eigenaar van het restaurant is een collage door Stefan Yordanov gemaakt. Deze elementen zijn: de voormalige eigenaren van het restaurant, het wapen van Oldemarkt en elementen van de handel in kruiden en etenswaren. Ook hebben we voor de beeldvorming

Het resultaat zie je hieronder. De uitvoering is gedaan door Qing Chun met paletmes/olieverf, papier en herdrukken van Hollandse kranten uit de 17e eeuw.

Ook is er een werk gemaakt dat een combinatie is van historische elementen uit Oldemarkt en het Melkmeisje. Zie hieronder het werk aan de muur.

Melkmeisje vermeer met historische elementen klant